CiNtA mUkA bUkU ShAh EyRa


Nak tahu x macam mana kami berdua ni boleh cinta muka buku???? haaaaaaaaaaa..... macam nie ceritanya... kita mula kan dengan sesi di muka buku k....

Masa ni En.pakwe ADD lah si gadis yang tidak dikenali ni... En.Pakwe cakap... akulah orang pertama yang dia xkenal yang dia ADD dekat friend sekolah menengah kita orang dulu.... kita orang sama sekolah dulu... wahhhhhh... bangga nya aku rasa masa tu... hehehehe... nak tengok x picture tu... padahal muka aku dalam picture tu xde lah nampak sangat... macam mana lah dia boleh ADD... mungkin jodoh kot... heheehehe.... maiii sini tgk picture profile aku.... aku guna picture profile ni... sebab mula-mula guna muka buku tu untuk saja-saja je... xtahu plak ada orang jatuh hati dengan aku... hanya melihat gambar je... heehhehe.... poyo gila ayat aku tu..... masa dia ADD aku dia belum ada hati lagi... hehehe.... dah dah dah... kita lihat k picture tu...

JENG jeng JeNg


Hhhhaaaaa!!!!!!!!!!!!! apa commant korang... cantik or x???? aku rasa biasa-biasa je... hehehe... macam mana ntah dia boleh ADD... buta ke apa En.pakwe ni... aku pun xfaham... kahkahkah... ayat ntah pape... saje je nak merendah diri... hehehhe... aku ni biasa je orang nya... mungkin jodoh... xcantik pun dia pandang cantik... hehehhe.... 

Ni plak citer pasal aku... macam ni citer nya bedah oiiiii.... masa ni aku baru guna muka buku... aku xminat sangat dengan muka buku.. sebab dulu kan sibuk dengan friendster n myspace.... mana pandang lagi muka buku tu... tapi aku berjinak-jinak juga lah buka muka buku aku tu.. ye lah... dah buat muka buku kan... xkan xnak guna pulak kan.... akhir nya aku ambil keputusan  aku xnak guna friendster n myspace lagi... aku guna muka buku je... sebab ada lah cerita nya... xnak lah cerita... sebab cerita tu busan gila... hehehhe.... ending yang sangat menyedih kan... ermmmm.... sodeh sodeh... ehhhhh... apa ni... kita sambung balik k... bila aku buka je muka buku milik aku tu... aku pun tengok lah... siapa lah yang malang yang akan aku reject kan... sebab masa tu aku APP... orang yang aku kenal je... tapi bila aku tengok muka buku milik En.pakwe... aku macam kenal je... tapi kan aku pun xtahu... mana lah tahu pernah nampak dekat mana-mana kan... jari aku ni cepat je APP muka buku milik En.pakwe tu... hehehhe... nak tahu x... En.pakwe lah orang pertama yang aku xkenal aku APP... sebab aku xpernah APP orang xkenal masa mula-mula buat muka buku tu... ntah apa keistimewaan nya ntah.... aku pun xtahu... kalau jodoh nak buat macam mana kan.. hehehhe.... nak tengok x picture En.pakwe masa aku APP tu... mari mari kita tengok sama-sama k...

JENG jeng JeNg


Hhhhhaaaaaaaaa!!!!!!!!!! ni lah picture En.pakwe... xde lah kacak mana pun... masa ni perasaan kita orang kosong lagi... cuma kawan-kawan je... kita orang segan nak bertegur... cuma commant-commant picture je... tu je yang termampu masa mula-mula kenal dekat muka buku... hehehhe... sebab aku dengar dalam radio... jangan percaya sangat kawan-kawan dekat muka buku ni... mana lah tahu... diorang ni nak buat jahat dekat kita... tu yang aku cuma nak berkawan je dengan dia... masa tu plak baru putus cinta dengan seseorang.... tu yang aku kawan je dengan dia... sebab nak lupa kan kekasih lama.... nak dengar x nasihat dari ex firdaus dan sepupu aku.. kelakar kot...

(nasihat dari ex gf firdaus.... layan je... padahal dulu gaduh-gaduh... tertibe je lama-lama jadi baik... hehehhe....)

iera sallehuddin : 
zerra jangan lah sedih-sedih lagi k... zerra lupa kan je si dia tu...                                                             mungkin dia bukan jodoh zerra... ramai lagi yang nak dekat zerra... zerra bukan nya xcantik... 

aku : 
ermmmmmmmm..... (xboleh terima hakikat lagi... sebab ditinggal kan....)

iera sallehuddin : 
jangan lah macam tu... cuba lupa kan dia k... zerra mesti boleh punya.... 

aku :
macam mana nak lupa kan dia???? kita masih sayang kan dia lagi... ermmmmm

iera sallehuddin :
macam ni... eira pun dulu xboleh lupa kan si dia... tapi bila eira dengar cakap kawan-kawan eira... diorang suruh cari penganti yang lebih baik dari si dia... eira pun boleh lupa kan si dia sikit-sikit... lama-lama dah xingat langsung dekat dia...

aku :
ermmmm... nak kene cari penganti si dia ke????? susah lah....

iera sallehuddin :
ye lah... mesti boleh punya.... jangan mengharapkan benda yang xpasti k... 

aku :
oke... terima kasih.... hope zerra dapat lakukan benda yang iera cakap tu.... hope ada lelaki yang setia dekat zerra lepas ni.... harap-harap macam tu lah ye....

(nasihat dari sepupu aku.... nama dia nur fatanah... )

aku : 
beb.... aku dah putus dengan firdaus.... dia curang dengan aku... dia ada gf lain... sakit nya hati aku....

fatanah :
aku dah tahu dah... yang dia tu playboy... ko degil... 

aku :
ermmmm.... tapi aku sayang dekat dia... 

fatanah :
ishhhh.... ramai lagi lah nak ko.... ko cari lah bf yang baik n boleh bimbing ko....

aku :
ye lah.... terima kasih tau....

Masa ni aku memang xboleh terima yang aku dah putus dengan dia... ramai gila cakap dia curang dengan aku.. aku diam kan aje... sebab aku xpernah nampak dengan mata sendiri... last-last dia terus terang sendiri dengan aku... yang dia ada gf lain... ermmmm..... sakit nya hati aku ni.... membara juga lah kan... tapi nak buat macam mana... dah xde jodoh....


Dah dah dah.... lupa kan pasal sedih-sedih ni... nak gembira je k... aku pun mula lah chat dengan dia.... commant at profile n picture....  masa tu lah kita orang rasa gembira gila... padahal xjumpa lagi pun.... heheheh.... aku gembira macam tu je... sebab aku xkenal dia lagi.... lagi pun aku xminat nak kenal dengan orang xpernah aku jumpa depan-depan ni... aku setakat layan commant dia je... jual mahal lah kata kan.... hari demi hari.... aku pun rasa selesa chat dengan dia.... aku ingat lagi ayat yang keluar dari chat dia...

Masa ni nama muka buku En.pakwe ialah BLACKPORT...
aku ambil yang ringkas je k...

Blackport : 
nape xtido lagi???? dah lewat dah ni....

Eyrra Zerra :
mata xngantuk lagi lah.... 

Blackport :
xtakut ke malam-malam macam ni....

Eyrra Zerra :
xpun... buat apa nak takut... bukan ada apa-apa pun....

Blackport :
cuba tengok kat tingkap.... ada orang pakai baju putih.... mata merah... rambut panjang... lepas tu saya suruh dia mintak num.... 

Eyrra Zerra :
hahahhaha.... xtakut langsung... dengan berlagak nya aku cakap... kihkihkih...

Masa ni aku dengan sepupu aku... sepupu aku baca apa yang kita orang chat... sepupu aku cakap... ko ni lurus lah... dia nak kenal dengan ko lah tu... dia nak num ko lah tu... ko kasi je lah... mana tahu boleh lupa kan dak daus tu.... aku mempertahan kan maruah aku... aku xkasi... sebab aku xkenal dia... mana lah tahu orang jahat ke kan.... dengan laju nye sepupu aku taip num aku at chat kita orang.... ishhhh... sakit je hati ku nie... rasa nak lempang-lempang je muka dia... nak buat macam mana... num dah sampai... ermmm.... tapi bagus juga.... hehhehe... xde lah segan-segan aku nak kasi num aku at dia.. sebab sepupu aku ni dah kasi awal-awal.. buat malu je... muka aku plak yang merah     masa tu... hehheeh....

Bila dah lama kita orang kenal... aku ternampak satu picture yang mirip gila dengan lelaki yang aku xsuka masa aku form1 dulu.... ishhhhh... kenapa lah En.pakwe yang aku xsuka masa aku form1 dulu... tu lah... orang tua-tua ada cakap.... jangan benci kat seseorang... nanti kita boleh jadi suka... silap-silap jadi suami nanti.... ehheheheh.... muka dia lain gila masa sekolah... sampai aku xcam... macam mana lah aku boleh kenal dengan dia.. ishhhhh..... beza yang teramat.... aku pun buka lah cerita... aku cerita semua dekat dia... kenapa dulu aku xsuka dia... hehehe.... tu rahsia k... biar aku dengan dia dan kawan-kawan terdekat je tahu.... heehhehe... kelakar sangat-sangat.... nak tengok xpicture dia masa sekolah..... kelakar.... hehhehehe.... jom tengok!!!!!!!!!



Apa macam.... bezakan muka dulu dengan sekarang... sapa yang cam... dulu skema n sekarang dah kacak sikit... sikit je k.... ehehhehe..... 

En.pakwe makin lama makin suka dekat aku.... dia cakap... dia suka aku masa dia kenal dekat muka buku lagi... cuma aku je jual mahal.. ehehhehe..... dia suka tengok picture aku.... contoh gambar aku yang dia suka tengok dulu yang ni.... lihat dengan elok-elok tau bagi yang perempuan.... bagi yang lelaki... jangan jatuh hati plak... sebab kita dah ada En.pakwe... hehheheh....



ni picture masa aku free hair dulu....


ada gaya macam model x???? 


ni picture masa kita form4.... muka budak-budak lagi kan.... 

Dan tengok picture aku dekat atas ni... apa macam??? comel x???? ehhehhe... perasan nya aku ni... tu picture yang dulu.... sekarang ni aku dah bertudung.... umur makin meningkat lah kata kan.... pemikiran pun dah ke arah orang dewasa... kahkahkah.. terover pulak... ehhhh.... aku nak sambung citer balik.... lepas kita orang kenal dekat muka buku... lama juga lah kita orang kenal... baru lah ada hati nak jumpa... masa tu En.pakwe yang ajak aku keluar... masa tu cuti sekolah bulan 11... En.pakwe berani gila ajak gadis muka buku yang tidak dikenali ni keluar.. mana lah tahu aku ni jahat ke kan... selambe je dia ajak keluar.... ehhhh... jangan salah faham plak... aku baik orang nya... ehhehheh....

Ni lah ayat-ayat En.pakwe masa ajak aku keluar.....

Blackport :
cuti sekolah ada pergi mana-mana x????

Aku :
xtahu lagi... kenape???

Blackport :
xada pape lah....

Aku :
owh... betul ke???? kenape tertibe tanya????

Blackport :
ermmmm.... sebenarnya nak ajak awak pergi bandar melaka... teman saya tengok movie... citer harry potter...

Aku :
ermmmm.... nanti saya cakap dekat awak balik k... kita berdua je ke????

Blackport
ye lah... saya suka tengok citer tu... tapi kawan-kawan saya semua ambil STPM.... tu yang saya ajak awak teman tu.. boleh x????

Aku : 
nanti saya tanya my mum k....

pehhhhhhhh.... dalam hati aku berdebar-debar bila dia ajak aku keluar... mana lah xtakut... sebab aku xkenal pun dia... ntah niat dia baik or x dekat aku kan... ermmmmm... seram sejuk badan aku dibuat nya masa tu... aku je lah yang tahu...

keesokan hari nya... kira sebelum seminggu nak cuti sekolah lah.... aku beratur dekat luar kelas... macam biasa lah kan... rutin budak sekolah... kene nyanyi lagu sekolah dan doa dekat luar kelas... tertiba ada seseorang tarik tangan aku... dia tanya dekat aku..... nama dia faizah... jiran En.pakwe... aku pun xtahu dak faizah tu jiran dia.. hehehe....

Faizah :
ko ada x commant-commant dekat muka buku dengan jiran aku...

Aku :
sape jiran ko???? (masa tu muka aku penuh dengan keheranan... dalam hati aku... bila pulak aku commant dengan jiran ko... jiran ko pun aku xkenal...)

Faizah :
ishhhh... ko ni... muka buku dia Blackport....

Aku :
ha!!!!!!!!!!! (terkejut beruk aku.... xde lah sampai aku jadi macam beruk plak kan...)
dia tu jiran ko ke????

Faizah :
a'ah... xpercaya tanya lah Emmy...

Aku :
Emmy betul ke En.pakwe jiran dak Faizah???? 

Emmy :
a'ah... nape??? ko kawan dengan dia ke????

Aku : 
a'ah... dia ok x????

Faizah dan Emmy :
xpayah lah aku citer apa yang diaorang cakap k... nanti En.pakwe tu perasan kalau dia baca blog aku... hehehhe
yang penting diaorang puji En.pakwe melambung... sampai aku jatuh hati bila dengar.... hehehhe....

sampai je dekat rumah... aku terus pergi dekat hp aku... tengok ada sms x dari En.pakwe... ermmm... En.pakwe lupa dekat kita... satu sms pun xde... kejam nya.... aku dengan setia nya menunggu... hehhehe.... sebab nak tanya sesuatu dekat En.pakwe... 

tertiba aku dengar bunyi hp berbunyi... mesti sms dari En.pakwe masuk... ha!!!!! betul tekaan aku... aku pun sms lah dengan dia... dia cakap dia baru balik kelas... aku maaf kan lah dia... hehehhe.... aku kan seorang yang permaaf... kihkihkh...

Aku :
nak tanya sikit boleh????

Blackport :
boleh aje... tanya lah...

Aku :
awak duduk Ayer Limau ke???

Blackport :
ehhhh.... mana awk tahu???

Aku :
owhhhh.... betul lah ye Faizah cakap... yang awk ni jiran dia...

Blackport :
betul lah tu...

Aku :
ok.... dah tahu dah nama sebenar awak dan tempat tinggal awk... yang awk rahsia kan dari saya tu... ehhehhehehe.... kantoiiii juga akhir nya kan.... kihkih.. dengan saya mana boleh rahsia k....

cuti sekolah pun bermula... hari pun semakin hampir... En.pakwe tanya lagi kepada aku... nak keluar x esok???? saya nak berkenalan dengan awak... pehhhh..... esok je tinggal.... aku pun mencari hp aku.... cari nombor telefon kawan-kawan aku... mula lah aku text dengan diaorang semua... semua nya cancel... diaorang cakap ade hal lah.... dan macam-macam lagi alasan... aku pun risau juga... ermmmm.... aku pula mana pernah keluar dengan lelaki pergi bandar melaka.... pehhhh..... seram nya.... akhir nya aku berani kan diri pergi mintak izin my mum....

Aku :
mak... eyrra nak keluar dengan En.pakwe boleh????

My Mum :
sape dia tu???? 

Aku :
 dia budak Ayer Limau... ayah cakap kan nak menantu orang kampung dia juga... (ayah kita pun orang Ayer Limau juga... )

My Mum :
ehhh.... macam tu plak ye.... xboleh... nanti ayah ko marah....

Aku :
ermmmm.... boleh lah... dia baik lah....

My Mum :
ishhhh.... mana ko tahu dia baik... ko dah kenal dia ke???

Aku :
belum lagi.. tapi dia jiran kawan eyrra.... kawan eyrra dah cerita semua dah pasal dia... boleh lah.... aku siap tunjuk kan picture En.pakwe lagi dekat mak...

My Mum :
ermmmm.... bagi mak fikir kan dulu...

Aku :
doa dalam hati... harap-harap lah mak aku kasi...

berapa jam kemudian

My Mum :
ermmmm... boleh... tapi dengan satu syarat...

Aku :
apa???? cakap lah...

My Mum :
balik awal... sebelum pukul 6 ok.... kalau lambat... nanti kene bebel dengan ayah ko...

Aku :
Hurayyyyyyyyyyyyyy.... terima kasih mak.... ok... eyrra balik awal punya....(gembira sangat-sangat aku masa tu... dapat keluar dengan En.pakwe... hehehhe)

ha...... xpayah citer panjang lebar lagi... sebab aku dapat keluar dengan En.pakwe... my mum dan my dad dah izin kan aku... dah lama kami kawan... diaorang pun dah restu... diarang xkisah aku berkawan dengan En.pakwe... indah nya aku rasa masa tu....sampai sekarang hubungan kami bahagia... terima kasih Allah... kau kasi aku seorang permuda yang baik hati.....

ok lah... sampai disini saja je k... aku kongsi kan cerita percintaan aku di laman muka buku tu... xboleh lah citer semua... nanti busan pulak korang nak baca.. heehhe.... cerita cinta aku ni simple je... bagi sape-sape yang cinta diorang di laman muka buku.... harap-harap korang pun kekal k.... 



harap-harap hubungan kitaorang ni sampai ke jinjang pelamin... insyaallah.... kalau ada jodoh xkemana pun... akak irine ni pun dipertemukan di laman muka buku juga... dia dah kahwin pun.... aku harap aku dapat lah naik pelamin macam akak irine juga.... doa kan kami k.... assalamualaikummm kawan-kawan....

































2 comments:

  1. ehhh ! kte pon ad lahhh. cerita zaman kuno ni.. hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lah ada... ehhhe.... orang yang memberi kita semangat... ehhehe... cerita zaman batu kan.. ehhehe

      Delete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in